Съпредседателите на Продължаваме Промяната Кирил Петков и Асен Василев обявиха,

...
 Съпредседателите на Продължаваме Промяната Кирил Петков и Асен Василев обявиха,
Коментари Харесай

ПП дава сигнал на Европейската прокуратура за одита на евросредства през управлението на ГЕРБ

 Съпредседателите на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков и Асен Василев оповестиха, че дават на Европейската прокуратура сигнал за одита на евросредства през годините на ръководство на ГЕРБ.

Този сигнал е обвързван единствено с евросредства, което значи, че работеща антикорупционна комисия дружно с европрокурорите могат да доведат до действителни повдигнати обвинявания и присъди, разяснява Кирил Петков на брифинг пред софийския затвор.

Асен Василев сподели, че над 500 контракта за юридически услуги в районното министерство са непозволено предоставени на външни адвокатски фирми и нито един от тях не е бил одитиран. По думите му, този случай не е изолиран, а одитът на европейски средства е бил " безусловно преднамерено юридически ", плановете са били авансово подбирани, одитирани са пчелини вместо същинските планове и това е ставало с защита от Брюксел.

Той сподели, че са отстранили управлението на организацията за одит на европейски средства и Добринка Михайлова, само че служебният кабинет ги е възстановил.



 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР